Omgeving

  

'Het Dijkje' ligt midden in het Rivierengebied (Rijn, Maas, Waal, Linge). Op slechts enkele kilometers afstand vind je de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en aansluitend de Veluwe.

 

Vanaf 'het Dijkje' rij je zo de dijk op langs de Rijn. Linksaf kun je de dijk volgen tot in het centrum van Arnhem. Ga je rechts dan rij je richting Rotterdam. Ook de Waal is vlakbij, hier kun je de dijk volgen tot Nijmegen of de andere kant op naar Gorinchem. Zoek je wat kleinere dijkweggetjes, rij dan eens langs de Maas of de Linge.

Ook bos is er voldoende in de directe omgeving. Op slechts enkele kilometers afstand liggen de bossen van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Hiervoor moet je met de veerpont (slechts 500 meter van de camping) de Rijn oversteken. Na een kilometer kom je in het plaatsje Amerongen. Een schitterend oud plaatsje aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, midden in het bos.
Natuurlijk is de omgeving niet alleen bedoeld voor motorrijden, je kunt er ook prima wandelen. Het uiterwaarden gebied is beschermd landschap en wordt steeds meer ingericht als natuurgebied. Ook het bos biedt uiteraard vele wandel mogelijkheden.

 

Om je een indruk te geven van de omgeving kun je hier enkele foto's bekijken.

Voor meer informatie over natuur in het Rivierengebied 

>natuurdichtbij<  >lingelandschap<